Trucuri de succes pentru DJii in 2009

Cu un an care abia incepe, si nu e nici un dubiu in aceasta privinta, DJ-ii si producatorii trebuie sa aiba parte de un start bun, pentru urmatoarea perioada de party.


Mr. Tunes, un personaj simpatic din echipa Beatportal a intocmit un ghid, pentru a veni in sprijinul acestei comunitati.



Gear





Gaseste timp, fie ca esti DJ sau producator, sa treci in revista toate echipamentele din studio si vezi care poate suporta un upgrade in acest an.


Incearca, deasemenea, sa descoperi ceea ce nu mai poate fi folosit, vinde, si fa bani pentru noi produse.


Imediat dupa Craciun, marile companii producatoare de echipamente de studio, practica reduceri considerabile.


Este posibil insa, sa crezi ca ceea ce ai deja, te multumeste si nu va trebui sa cheltuiesti foarte mult in acest an. Se poate si asta!


Tot in aceasta perioada, este perfect sa cureti sculele, poate s-a asezat praful si nu da bine nici la public, nici la sound.


Daca folosesti un echipament software, care nu a venit insotit de un manual de utilizare, fa tu o copie, pentru ca o sa descoperi o sumedenie de "trucuri" pe care noul tau device le poate face.


Daca auzi de vreun workshop, gaseste timp sa mergi. O sa afli o serie de noutati, care-ti vor fi de folos.



Market





Ai un logo si arata cam ...obosit? Site-ul tau ruleaza inca pe "batranul" HTML?? Incearca pe MySpace! E un canal personal, si o buna modalitate de a comunica. Fanii sunt cei mai importanti!


Sau, apeleaza la un blog.


In felul acesta poti creea un brand. Numele tau de DJ-ii, titlurile productiilor... toate aceste lucruri vor fi cunoscute de oameni care ar putea fi interesati de munca ta.


Ai putea apela la serviciile unui hairstyle si poate alegi haine gen BT. E un tip care te poate ajuta la acest capitol.


Poti sa lucrezi la imagine de unul singur, dar este mai bine sa consulti pe cineva, poate un designer, care va gasi look-ul potrivit pentru tine si munca ta.


Ai nevoie de kit-uri care sa te ajute in update-ul pentru materialele promotionale (asta inseamna un set nou de font-uri care sa ti se potriveasca, o schema noua de culori, un logo cu potential...).


Odata ce aceste lucruri sunt puse in ordine, foloseste-le pentru a face un update site-ului, a cardului de business, a materialelor demo si a press kit-ului.


Intre timp, daca nu gasesti pe nimeni care sa te ajute cu aceste lucruri, un loc bun pentru a incepe, este sa arunci o privire pe site-uri tutorilale, precum psdtuts.com, nettuts.com si smashingapps.com.




Think Business





Daca sezonul achitarii taxelor e departe, ma rog, mai sunt vreo 3 luni, acum este un moment potrivit sa-ti revizuiesti bugetul si sa vezi daca toate ... cheltuielile pot fi acoperite.


Ai putea sa vezi cat ai reusit sa "scoti" anul trecut si sa incepi sa dezvolti proiecte noi, care sa imbunatateasca veniturile pentru acest an.


Daca esti DJ-ii ai putea sa te gandesti si la optiunile alternative. Poate o nunta sau evenimente ale unor corporatii. Daca esti producator, poate incerci sa te gandesti la muzica pentru filme. Se plateste bine!


Daca esti si DJ si producator, poate o sa scoti si tu o compilatie anul asta?



Organize





In colectia ta de muzica este un adevarat dezastru?


Analizeaza si aceasta chestiune, numita "dezorganizare". si actioneaza! Pune in ordine session-urile si stocheaza-le!


O metoda buna pentru a face asta, este aceea de a pune cele mai pretioase chestii ale tale pe hard. Numeroteaza-le. Pune cifre cunoscute, sau numele prietenilor! E mai simplu sa-ti amintesti!


Incearca sa-ti faci un dayplanner, si foloseste-l! Te ajuta sa-ti amintesti de intalniri, sa fii la timp acolo si sa-ti respecti deadline-urile.



Foloseste Leechblock! Te tine departe de site-uri care te plictisesc si te obosesc! (cu exceptia vibefm... desigur!)



Nu uita sa-ti recompensezi echipa, asta daca faci ceva bani! Vor continua sa te ajute in proiectele viitoare.


Nu uita de fani! Ei sunt cei care te ajuta sa aduni puncte la capitolul recunoastere!



Acum se tot vorbeste de "economii"...gandeste pozitiv si respecta lista.


Fa un efort si du o viata sanatoasa, fa tot ceea ce trebuie sa faci pentru a avea un an GREAT!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu