Tehnologie 2008 - Top 10

Cum finalul de an e aproape, adica foarte aproape, este momentul pentru inca o sesiune "BEST OF".
2008 s-a dovedit a fi un an extrem de inovator pentru sculele de productie, asa ca acest clasament s-a focusat, nu doar pe sectiunde "the best", ci si pe cele mai cool realizari din domeniu.

Se vede treaba ca atat DJ-ii cat si producatorii aloca un loc extrem de important device-urilor profesionale, acele "jucarii" de studio care ajuta la aparitia unor sunete miraculoase.

Nu ne credeti?
Atunci incercati un flash back; anul 2001 cand se lansa, e adevarat un start timid, un produs numit Ableton. In felul acesta compania germana lansa o nisa pentru produsele software. In timp acest device a devenit un "MUST" al fiecarui studio de productie.
Deci, cand priviti lista celor 10 pe 2008, pe langa functionalitate, sa luati in considerare si chestia aia numita futurism.



Anul acesta au aparut soft-uri analog careau fost comecializate pla un pret mai mic de 100 de dolari. "KikAXXE" este unul dintre ele si a fost vandut cu aprobarea inventatorului original, Alan R Pearlman. Pretul de catalog a fost de 69,95 $.



Can vin vorba de zona de hardware, compania korg vine cu produse unice. Una dintre marile surprize ale anului 2008 este un micro-DAW, pentru Nintendo DS, un produs lansat sub numele Kork DS-10.
Pentru un pret de 39.99 $ (apropo Nintendo DS nu este inclus in pret) va puteti lua prin surprindere prietenii, tortura inamicii si puteti face calatoria c metroul ceva mai productiva.



Pentru amatorii de resurse tech house createdigitalmusic.com este solutia.

Peter Kirn a intrat in lista celor mai bun e produse ale anului pentru a doua oara consecutiv. El este cel care manageriaza si site-ul Createdigitalmotion.com, si care si-a gasit timp pentru acest device unic, care nu poate decat sa-i incante pe dependentii de sound-uri tech.



When it comes to reader email questions, one inquiry stands out.
Intrebarea celor pasionati de muzica electronica este aceasta:

"Care sunt cele mai bune monitoare pentru productia EDM?"

Anul acesta raspunsul vine de la seria de lux M Audio BX8a.
La un pret de 500 de dolari, cu o fidelitate a sunetului incredibila, ar putea fi calitati suficiente pentru ca aceste monitoare sa fie parte a studio-ului mobil al lui Steve Lawler.



Cand inspiratia te loveste intr-o camera de hotel, nu este nimic mai frustrant decat sa nu ai sculele potrivite pentru a pune in practica ideea.
Asa ca staff-ul companiei Blue a venit cu o solutie ingenioasa - un microfon cu un condensator, mic mic. E vorba de Snowflake.
este ideal pentru sample-uri vocale si e de marimea unui iPod clasic.
Pentru mai putin de 80 de dolari, Snowflake se va dovedi indispensabil pentru fiecare "gig bag".



Sunt multi cei care considera ca iPhon-ul este o jucarie si atat.

Ei bine, nu suntem de acord.

O sa luam in calcul celebrele iDrum pentru iPhone.
Cu sunete de actualitate, cu o interfata inovatoare si chiar cu o editie lansat cu Ministry Of Sound, iDrum este favorita 2008 pentru noile platforme revolutionare lansate de Apple.



Kaoss Pad-ul de la Korg este una dintre acele combinatii imbatabile intre capacitatea de a reda sunet in timp real si usurinta in manevrare. Este clar un produs care nu lipseste din arsenalul unui DJ.
Daca e sa ne uitam si la pret, undeva pe la vreo 150 de dolari, putem spune ca produsul este irezistibil pentru cei care fac muzica, desigur.



Tenori-On de la Yamaha reprezinta un mod nou de a te gandi la muzica.
Sigur nu se vinde in zeci de mii de unitati precum Yamaha DX7 sau Korg M1, dar se vinde la un pret de 250 $. poti incerca pe eBay, unde o sa-l gasesti mai ieftin.
Si inca un indiciu - are ceas cu alarma...



Aceasta este noua gaselnita - Korg nanoSeries.
O tastatura USB perfecta pentru un studio mic, compatibila cu orice PC sau Mac.
Este al treile produs Korg din acest clasament, dar compania isi merica locul 2 cu acest device care va revolutiona munca in studio.



Anul trecut pe locul 1, la capitolul device-uri pentru productie, revenea companiei Dave Smith Instruments pentru Prophet 08, un gadget care se afla in arsenalul de productie a lui Deadmau5, Above & Beyond si Richie Hawtin. Pentru un synth care costa in jur de 2000 de dolari e ceva...
Dave Smith a lucrat si in anul 2008 si a dezvoltat o varianata mono a celebrului Prophet, cu filtre analog, la un pret de 400 de dolari.
Acesta este cel mai aclamat produs al anului 2008... asta pana cand Dave o va comite din nou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu