Telefonia Mobila - noile tendinte

Samsung Xplorer, un telefon adecvat unui stil de viata activ

Samsung Electronics a prezentat noul telefon Xplorer (B2100), care incorporeaza numeroase caracteristici specifice telefoanelor destinate activitatilor in aer liber, beneficind de o durabilitate impresionanta, un design stilat si o ergonomie sporita.
In urma succesului inregistrat de modelul M110 in 2007 si B2700 in 2008, producatorul continua sa introduca noi modele pe piata telefoanelor destinate activitatilor in aer liber. Astfel, prin lansarea Samsung Xplorer, cel mai nou telefon subacvatic, Samsung doreste sa-si consolideze pozitia pe aceasta piata.



"Samsung Xplorer reprezinta partenerul ideal pentru utilizatorii care indragesc activitatile desfasurate in aer liber," a declarat JK Shin, Executive Vice President and Head of Mobile Communication Division at Samsung Electronics. "Prin intermediul lansarii modelului Xplorer, Samsung isi va putea consolida pozitia sa pe piata telefoanelor destinate activitatilor in aer liber si va continua demersul sau de a produce telefoane mobile care se fac remarcate prin durabilitate si utilitate."

Fabricat din uretan, un material deosebit, rezistent, terminalul este special construit sa reziste la socuri, lovituri, zgarieturi, praf si umezeala. Conform certificarii IP57, telefoanele ofera experiente de neuitat, in afara casei, fiind protejate impotriva prafului si apei (poate rezista la o adancime de pana la 1m sub apa, timp de 30 de minute).



Handsetul face fata si celor mai vitrege conditii de mediu - vijelii, ploaie, ceata, temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate, etc.- si intruneste Standardele Militare 810F (MIL-STD-810F).
Mai mult, Xplorer este echipat cu dispozitive si caracteristici special concepute pentru folosirea frecventa in aer liber si spatii largi, precum difuzoare puternice, capacitatea de neutralizare a zgomotului si lanterna. Este disponibil intr-o varietate de culori si este cel mai subtire dintre telefoanele subacvatice, devenind alegerea ideala pentru munca dar si pentru petrecerea timpului liber.
Samsung Xplorer va fi disponibil in Germania, Romania si alte tari din Europa in aprilie 2009.

Tehnologia RIM SurePress, premiata la MWC 2009

Producatorul celebrelor terminale BlackBerry, RIM a primit in cadrul showului Mobile World Congress 2009, premiul pentru "Cea mai importanta inovatie in domeniul tehnologiei mobile".
SurePress este acea tehnologie care imita senzatia avuta la tastarea pe un keypad fizic, doar ca utilizatorul o simte pe o tastatura virtuala (touchscreen capacitiv).
Se pare ca juriul a considerat tehnologia RIM SurePress o inovatie foarte importanta.


Premiul pare total nemeritat cand te gandesti ca scrierea unui e-mail pe BlackBerry Storm este un chin, deoarece tastatura virtuala se poate reseta si va face pauze atunci cand treci de la un caracter la altul.
Intrebarea este daca RIM chiar merita un astfel de premiu, care ar insemna practic ca producatorul canadian a reusit sa dezvolte o serie de aplicatii si caracteristici ale telefoanelor sale, care imbunatatesc precizia tastarii si navigarii in meniuri, in special pe handseturile cu touchscreen.


Christian Dior prezinta..

Christian Dior s-a decis sa se alature companiilor de moda precum Georgio Armani, Prada si Levi's care au branduit deja telefoane fashion.
Terminalul suporta conectivitate quad band GSM, vine cu un display QVGA de 2.6 inci, o camera de 2 megapixeli si suport pentru Bluetooth A2DP.



Pe langa o lista mediocra de specificatii, handsetul elegant vine cu un exterior din otel inoxidabil, impodobit cu diamante, masoara 99 x 43 x 14 mm si cantareste 125 de grame.
De asemenea, terminalul Dior vine la pachet cu un headset Bluetooth.
Din pacate nu ne-am dat inca seama daca aceste telefon este o "chinezarie" sau un terminal autentic, insa look-ul sau este total neimpresionant.



Nici macar un trendsetter nu ar fi tentat de acest telefon, desi am putea vedea unele starlete confirmandu-si statutul prin intermediul sau.
Pretul telefonului fashion este socant - 48.000 de dolari.


Whiskey, un concept de telefon cameleon cu touchscreen

Am vazut pana acum telefoane concept inspirate de parfumuri, flori sau chiar animale.
Iata ca si o bautura alcoolica poate inspira un telefon, cum este cazul lui LG Cyon Whiskey.
Designul apartine lui Juyoung Kim, care a creat acest telefon concept ce se poate transforma, ca un cameleon, schimbandu-si culoarea in functie de situatie.



Astfel, culoarea terminalului se va modifica intr-o alta "nuanta de whiskey", in functie de distanta la care se afla persoana care te apeleaza.
Daca vei vorbi cu o persoana care te suna din acelasi oras in care te afli si tu, terminalul va afisa o culoare de "whiskey bland", iar daca te va suna cineva de la celalalt capat al lumii, culoarea se va schimba drastic, intr-o nuanta mai inchisa.



LG Cyon Whiskey vine cu specificatii decente, cum ar fi o camera de 8 megapixeli si display full touchscreen.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu