Tehnologii futuriste 2009

Nokia prezinta headseturi Bluetooth futuriste

Competitia Nokia Music Almighty la care au fost prezentate headseturi Bluetooth futuriste, inspirate de melodii celebre, a atras 6000 de participanti.
Nokia a prezentat cei 5 mari castigatori, care au primit dreptul de a-si vedea designurile transformate in produse reale si functionale.



Headsetul din imaginea de mai sus este inspirat de melodia "Robot Rock", a celor de la Daft Punk, in vreme ce modelul cu aripi s-a inspirat din hitul lui R. Kelly, "I believe I Can Fly



Printre castigatori se mai numara si 2 designuri bazate pe melodii ale lui Michael Jackson.
Toate aceste headseturi vor fi puse in vanzare incepand de luna viitoare, prin intermediul centrului Nokia, din Londra.

Skype soseste pe iPhone


Incepand de azi, softul gratuit Skype for iPhone este disponibil pentru download prin App Store.
Apelarea prin Skype functioneaza de pe iPhone doar daca te afli in apropierea unei retele Wi-Fi, iar calitatea apelului va depinde in mare parte de taria semnalului receptionat.

In timpul apelului exista optiunea de a trece linia pe "mut", de a trece apelul pe speaker, iar din fereastra My Info, poti cumpara mai mult credit Skype online.

In ceea ce priveste navigarea, aplicatia VoIP a celor de la Skype pare mai degraba un soft traditional de pe iPhone, in loc sa semene cu Skype 4.0 de pe Windows, o veste buna pentru cei care prefera interfata Apple.



Meniurile sale sunt bine organizate si folosesc functia lui iPhone care permite adaugarea unor filtre pentru a aranja contactele alfabetic sau in functie de prezenta online.

Printre functiile noii aplicatii se mai numara si posibilitatea de a folosi ca avatar o poza tocmai facuta cu ajutorul camerei lui iPhone si acceptarea unei conferinte neasteptate, la care te poti doar alatura, insa nu o vei putea initia.

In afara de asta, aplicatia suporta si chat, desi functia principala a softului este apelarea VoIP, gratuita intre utilizatorii Skype si cu un cost foarte redus, catre retelele fixe.
Utilizatorii lui iPod Touch care doresc sa utilizeze Skype, vor avea nevoie de un set de casti cu microfon incorporat, pentru a-si putea apela amicii.

Snap - noul smartphone de la HTC

HTC a lansat in cadrul showului CTIA Wireless 2009, din Las Vegas, noul smartphone Snap.
Atuul principal al lui HTC Snap este "Inner Circle", functie care permite accesul prin apasarea unui singur buton la o lista de contacte pe care le consideri importante.



Poti accesa aceasta optiune oricand si vei vizualiza doar mailurile celor mai apropiate contacte, solutia functionand fara lag si aplicandu-se tuturor inbox-urilor active.

Terminalul ruleaza Windows Mobile 6.1, iar software-ul sau este identic cu cel de pe HTC S743, adica Windows Mobile 6.1 Standard, plus cateva modificari, la capitolul mesagerie text, aplicatii meteo si design.



Pe lista de specificatii ale handsetului se mai afla suport HSDPA/WCDMA, quad-band GSM/GPRS/EDGE, un trackball cu tasta enter, un procesor Qualcomm MSM 7225 la 528 MHz, 256 MB ROM si 192 MB RAM.
Telefonul dispune de o camera de 2 megapixeli si un display TFT LCD de 2.4 inci, cu rezolutie QVGA, oferind utilizatorului pana la 8 ore si jumatate de convorbire, datorita bateriei sale de 1500 mAh.



Snap incorporeaza GPS, suporta Bluetooth 2.0 cu A2DP, Wi-Fi si HTC ExtUSB, iar tastele QWERTY sunt aproape perfecte, in ceea ce priveste marimea si forma.
In afara de asta, HTC Snap vine cu slot pentru carduri microSD si suport pentru majoritatea formaturilor audio si video avand o grosime de doar 12 mm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu