Adolescentii…..

13.07.2010

Adolescenta a fost si este considerată varsta de aur, a marilor realizari, varsta marilor elanuri, integrarii sociale, varsta participarii la progresul social dar si ingrata, nesigurantei, insatisfactiei, contestatiei, marginalitatii, subculturii, varsta dramei.

Este vârsta rebelă, când adolescentul iese din universul copilăriei şi se îndreaptă către lumea adultă, dar urmându-şi propriul drum. Începe ruperea de autoritatea familiară şi integrarea în grupul celor asemenea lui.

Adolescentul poate fi “corupt” foarte usor de anturajul in care fie ca vrea fie ca nu intra pentru a relationa si cu alte persoane.

De obicei liceul este puntea pe care adolescentul o trece spre a se maturiza si de a fi introdus in societate, dar de foarte multe ori acesta este un rau foarte mare pentru adolescent pentru ca liceul nu inseamna obligatoriu slefuirea lui ca om ci acesta este un rau pentru ca ajungand in diferite cercuri el poate alege calea gresita.

Din dorinta de afirmare si de acest curent care circula prin randul elevilor de liceu si anume acela de a fi popular adolescentul poate face lucruri pe care nu se gandea ca le poate face vreodata si ma refer in special la faptul de a fuma pentru ca in viziunea unora daca nu fumezi nu poti face parte din cercul lor de prieteni. Alcoolul este si el “un factor obligatoriu” pentru a te face remarcat.

Printre pasiunile adolescentilor din zilele noastre se numara frecventarea cluburile, discotecile, cafenelele, jocurile video care le rapesc foarte mult timp, statul la computer, dar si plimbatul prin parc ceea ce de altfel este foarte bine nu numai pentru organism si multe altele… Din pacate cititul este o pasiune de mult uitata pentru aceste generatii.

Dorinta de socializare este foarte mare dar si benefica…

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu